Alexandra's News

"Aduce ştirile la tine!"

vineri, 30 ianuarie 2015

De ce merita citit "DIVERGENT" de Veronica Roth? Rezumat de Berar Denisa Maria








Simplu. Denisa Berar ne-a raspuns.
"- In carte este vorba despre o alta lume, in care, dupa un razboi, doar orasul Chicago a supravietuit, iar oamenii au construit un zid in jurul orasului si populatia s-a impartit in 5 factiuni:

 

#Eruditia 

-Cei destepti
-In albastru

#Candoare

-Cei sinceri
-In alb si negru

#Abnegatie

-Cei altruisti
-In gri

#Neinfricarea

-Cei curajosi
-In negru

#Prietenie

-Cei prietenosi
-In galben sau rosu





-La varsta de 16 ani, toti adolescentii dau un test prin care, in ziua urmatoare, la Ceremonia Alegerii, se vor decide unde sa locuiasca. Nu se permit schimbari.

-O fata din Abnegatie pe nume Beatrice Prior afla la test ca este neinfricata, desteapta si altruista (Divergenta). Femeia care i-a facut testul pe nume Tori Wu promite ca va pastra secretul, iar Beatrice afla de la ea ca este foarte periculos ca cineva sa afle.Abnegatia este la conducere.
-Cu o seara inainte de Ceremonie, Beatrice si fratele ei, Caleb, hotarasc sa se gandeasca la ei insisi (lucru mare). In zia Ceremoniei, Caleb merge la Eriditi, iar Beatrice la Neinfricati, astfel suparandu-si tatal si Abnegatia.
-La Neinfricati, Beatrice devine Triss, se tatueaza cu trei corbi pe piept, simbolizand familia ei, invata sa lupte si isi intalneste sufletul pereche (Tobias=Four) isi face prieteni:
-Christina(candoare)
-Will(erudit)
-All(candoare)
-Peter(candoare)
-Pe timpul antrenamentului, Triss putea fi data afara daca nu era luptatoare si omorata daca se afla secretul ei.
-Eruditii manipuleaza Neinfricatii cu seruri, dar Triss alaturi de iubitul ei, Four, transferat din Abnegatie, salveaza lumea.
-Triss a trebuit sa isi omoare prietenul (Will) si ii mor ambii parinti incercand sa o salveze. Caleb, Triss, Four, tatal lui Four, Peter si inca cateva persoane vor incerca sa fuga, ascunzandu-se in factiunea Prietenie"

Multumim, Denisa pentru rezumat! In sfarsit a venit vacanta!!!! Ne vedem in semestrul 2, maine voi posta o recenzie pentru productia de filme a clasei noastre, #SWAG, realizata de Ionut Moldovan, in total sase creatii, iar actorii sunt chiar colegii!
 Acum postez de pe calculatorul de la biblioteca judeteana, am venit sa imprumut "Divergent" si ma apuc de citit. Va incurajez si pe voi sa cititi aceasta carte minunata (sau sa vedeti filmele, dar mai bine cartea). Tineti-mi pumnii sa nu fie inchiriata! ;)

Pana atunci, tineti minte, Alexandra's News aduce stirile la tine!

Postare realizata de Bianca Alexandra Lala


Un comentariu:

  1. Puteti citi acest rezumat si in caietul clasei :D Ne vedem dupa vacanta ;) Multumesc din nou, Deni!

    RăspundețiȘtergere